Forum APRS Polska

Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

Autor Wątek: Czy to forum zamiera?  (Przeczytany 15166 razy)

SP3WBX

• *
Czy to forum zamiera?
« dnia: Listopad 14, 2015, 00:10:42 LOC »

Nie chciałbym być wzięty za malkontenta, ale mam coraz większe i nieodparte wrażenie, ze to forum coraz bardziej zamiera. Ostatnimi czasy pojawia się coraz mniej nowych tematów i wątków, rozpoczęte projekty ugrzęzły gdzieś w martwych punktach, albo słuch po nich zaginął. Strona PGAPRS też bez aktualizacji. Czy to jakiś znak obecnych czasów czy co, czy może braki czasowe z którymi sam się borykam? Czy "starzy wyjadacze" wymiękli? Czy satysfakcja z korzystania z systemu maleje? Czy niektórym już się to wszystko "przejadło"?  Poddaję temat do przemyśleń i pod dyskusję.
Robert
SP3WBX

SQ9IWE

• PG APRS
  • *
Odp: Czy to forum zamiera?
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 14, 2015, 08:07:58 LOC »

Bardzo mozliwe ze aprs w SP doszedl do szczytu  ;) i dlatego takie spowolnienie  8)
Lub potrzebna jest nowa krew  ::) by forum odzylo  ;D

sq8sew

• *
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 14, 2015, 10:10:55 LOC »

Chocby tym watkiem odswieza sie zagladanie na forum. Ktos nowy jak ja, najpierw czyta poprzednie tematy i dopiero pyta czego nie rozumie, nie znalazl.
 Mirek

SP6VGX

• *
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 16, 2015, 16:13:50 LOC »

No wlasnie tez mam takie odczucie.

Ja osobiscie tez wiele czasu nie mam, cos tam czasem robie tzn. czasem poklepie kod do digi... generalnie takie pierdoly bo wszystko w zasadzie dziala. Tylko radia i anteny mi brakuje. O ile sprzedawce motoroli dorwalem juz w Warszawie, to nie wiem kiedy wykonam jakas antene. Jak to zalatwie to tylko pozwolenie i bede uruchamial...

Reszta lezy bo i brak wiekszego zainteresowania, a ja sam nie ogarniam czasowo tego wszystkiego.

Mam taki pomysl by przeportowac kod na takie cudo: wymagalo by praktycznie dodania paru elementow i byl by gotowy tracker - cena 259zl...
https://kamami.pl/stm32-discovery/559132-stm32f746g-disco-zestaw-uruchomieniowy-z-stm32f7-cortex-m7-stm32f7-discovery.html

no ale zobaczymy czy czas pozwoli. Tak jak kiedys wspominalem jak by sie udalo zebrac jakas grupe ludzi zapewne i by jakies fajne projety mozna bylo pociagnac.

Tomek SP6VGX
QTH: Warszawa, LOKATOR: KO02NG
QRG: SR5WA (439.350)
D-STAR: SR5WC (438.600) - REF032
DMR-ID: 2600023 (TG 26055)
http://www.sp6vgx.pl/

sq6ade

• PG APRS
  • *
  • Sheriff's Office
    • http://www.sq6ade.elektroda.eu
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 16, 2015, 23:02:15 LOC »

Forum niech sobie "umiera" ale sieć działa i jest wykorzystywana przez młode wilcy  :)
Młode wilcy rozwijają sieć RF i jest git.
A "Starzy wyjadacze" czytają i pala fajkę i pociągają z gąsiora :P
"Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój."

Krzysiek QRV > 145,250/438.850