Owszem. Modul BT jest nieprzyzwoicie drogi...
Czy bateria jest wada? Radio jest naszpikowane wszystkim, do tego modul GPS tez ma swoje potrzeby, wiec nie byl bym taki pewien, czy nalezy zaliczyc krotki czas pracy do wad. To raczej spodziewany parametr. Osobiscie mam z nim wieksze problemy. Czulosc. Gorsza, niz w VX-7. Pozostal tez znany z VX-7 efekt trzasku, gdy radio skanujac przelacza sie miedzy pasmami. Jesli wlaczysz APRS na pasmie B i skanowanie na A, wtedy do chwile slychac trzask, ktory nie dosc, ze irytuje, to w dodatku uniemozliwia odbior ramek. Ponadto skanowanie uniemozliwia wejscie w menu APRS. Nie wiem, jak u innych, ale u mnie funkcja mute, jesli nie jest ustawiona na 100% tez dziala w jakis niezrozumialy dla mnie sposob. Ciekawostka jest zakres napiec, przy jakim TRX pracuje. O ile wbudowany woltomierz wskazuje najmniej 3,3V, o tyle radio dziala przy duzo nizszych napieciach. W pewnym momencie przestaje nadawac, chociaz wskazuje, ze nadaje, ale odbior dziala prawidlowo bardzo dlugo. Mowie tu o pracy z baterii AA. Kilka razy w terenie zdarzylo mi sie zasilac je w ten sposob i musze przyznac, ze czas pracy jest zaskakujaco dlugi. Nawet z GPSem. Nieintuicyjnie, jak dla mnie, dziala tez Channel Counter. Ile razy go nie uzyje, to nigdy nie pamietam, jak znaleziona czestotliwosc zapamietac, a co bym nie zrobil, to mi znika. Znalazlem jeszcze kilka innych wad, ale w tej chwili nie moge sobie ich przypomniec. Radyjka uzywam od dosyc dawna juz i pamietam, ze jak przesiadlem sie z siodemki, to bylem mocno rozczarowany dzialaniem osemki. Ponadto raz mi sie zawiesilo. Oczywiscie gdzies w terenie, w dziczy, kiedy bylo potrzebne. Pomogl dopiero reset. Radia uzywam na codzien i jesli ktos ma jakiekolwiek pytania, to prosze pytac, czy tu, na forum, czy na przemienniku (najczesciej SR5WA).