Witam wszystkich zainteresowanych i nie zainteresowanych co to czytają

Kupiłem ten mały modulik w jednej firmie z Gdyni co by nazwy nie wymieniać i nie być posądzonym o kryptoreklamę

Pomyślałem mam 710 jest tam dużo miejsca wewnątrz panelu to sobie zamotuję na stałe jak by inne co nie wypaliło.
Żeby nie przedłużać, podłaczyłem jak instrukcja każe i popsztykałem do tego z hyperterminala różnymi stringami a także poszukałem jakichś magicznych softów ale bez skutku .
No to za telefon i do tej firmy zacząłem wydzwaniać i mejlować i wymejlowałem firmware wraz z odpowiednim narzędziem by to ustrojstwo przeinaczyć na naszą modłę .
Dowiedziałem się , że w tej wersji w jakiej to sprzedają jest zablokowana możliwość zmiany bitrejtu na porcie szeregowym ale można przefleszować moduł i będzie ok.
Jakąś wersję firmware dostałem i jak przefleszuje to dam znać czy chodzi na 4800 , bo to przecież maleństwo w sam raz na miniaturowe trakerki.
Są dwie możliwości albo moduł będzie miał domyślnie bitrate na 4800 albo będzie odblokowana możliwość jego zmiany, z tym, że po zaniku zasilania jeśli nie będzie bateryjki backup-owej to powróci na 57600.
Na dziś dostałem zdaje się soft z możliwością zmiany a nie z domyślnym 4800.
Niestety zostałem oficjalnie zobowiązany do zachowania softu dla siebie

ale zostałem też zapewniony, że bez większych problemów będzie można załatwić tę sprawę u sprzedawcy z Gdyni.
Ciąg dalszy nastąpi tzn. dam znać jak przefleszuję czy wszystko działa jak należy.
Pozdrawiam Arek